Personalkoop. Sälungens Förskola I Ur och Skur

Mat

Vår grillplats Vår mat tillagas från grunden i vårt eget kök eller på vår grillplats på Sandö. Vi tillagar närproducerad och ekologisk mat i största möjliga mån.
Vi har en varierande matsedel där barnen har möjlighet att vara med och påverka innehållet. Husets broccolisås som serveras med pasta är till exempel en av favoriterna!

Emma steker potatis Varje dag serveras också flera olika sorters grönsaker. Genom medveten pedagogik kring måltiderna samtalar vi om form, utseende och använder alla sinnen kring vad som serveras. Barnen lockas att prova och finna nya smakupplevelser!

Mat i skogen

Nygräddat bröd till mellanmål På skogsdagarna fraktas färdiglagad mat till våra skogsplatser eller tillagas på plats i skogen,
Större delen av året äter vi lunch och mellanmål ute på våra gårdar vilket är uppskattat av både barn och pedagoger!

Alla som arbetar i köket har gått en grundutbildning i Livsmedelshantering och Egenkontroll.

Kontakt Sandö

0738-620501, Blå avdelning